Microneedling 

Microneedling blir alltmer populärt för en rad olika hudproblem.
Behandlingen är enormt uppfräschande, strukturförbättrande, ger ökad spänst och lyster, men behandlar även:

 • Huduppstramning och föryngring

 • Fina linjer och rynkor

 • Stora porer

 • Oren hud och acne

 • Rosacea

 • Keratosis pilares

 • Pigmenteringar

 • Ärr inklusive acneärr, kirurgiska ärr

 • Brännskador

 • Hudbristningar

 • Alopecia

Vad är en microneedling?

Vi behandlar med Dermapen 4, en penna bestående av ett munstycke där 16 st sterila nålar skapar kanaler, en slags “kontrollerad skada” i huden. Samtidigt slussas det in en cocktail av olika serum som tar sig djupt ner i huden. Som en naturlig reaktion kickar läkningsprocessen igång och kroppen börjar reparera “skadan” och nytt kollagen bildas. Detta förbättrar hudens struktur och kondition samt nybildandet av kapillärer.

Hur går en microneedling behandling till?

Efter en noggrann hudanalys skräddarsys behandlingen och den börjar alltid med rengöring och peeling av ansikte och hals, därefter desinficeras huden. Microneedling av ansiktet tar ca 15 min och samtidigt slussas en cocktail av olika serum ner i de öppna mikroskopiska kanalerna. Vill man förstärka behandlingsresultatet penslas även en kemisk peeling på.

Behandlingen avslutas med en lugnande Sheetmask som återfuktar och lugnar huden maximalt.

Vi anpassar alltid behandlingen utifrån dina behov.

Total behandlingstid ca 90 min.

Vad händer efter en microneedling behandling?

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att det har skapats ett inflammatorisk tillstånd i huden. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar och man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är stramhet, torrhet, flagnande samt lätt rodnad.

Det går alldeles utmärkt att göra Microneedling året runt, även på sommaren. Dock ska man inte vistas i sol eller träna under de första 48 timmarna efter utförd behandling.

Terapeuten informerar alltid om vad som specifikt bör tänkas på/undvikas dagarna efter behandlingen.

Vad kostar en microneedling behandling med Dermapen?

Ansikte                                            

2400 kr

Ansikte och hals

3200 kr

Ansikte, hals, dekolletage

4000 kr

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ INNAN OCH EFTER EN MICRONEEDLING - BEHANDLING:

Du får räkna med att huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter några timmar. Ibland 1-2 dagar och ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling som gjorts.

Efter behandlingen är det viktigt att du inte rör vid ansiktet för mycket (risk för bakterier). Inga bad i klorvatten, swimmingpools eller i havet de kommande 48 timmarna. Hård fysisk ansträngning (träning) bastubad, som gör att du blir varm och svettas, bör undvikas minst 48 timmar efter utförd behandling. Man bör även undvika direkt UV-exponering, sol eller solarium de närmaste 48 timmarna. Makeup ska också undvikas minst 24 timmar efteråt. Ingen Botox/Fillers minst två veckor innan och efter behandling! Hudens kondition kommer fortsatt att förbättras under de närmaste sex till tolv månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Vi rekommenderar att göra en microneedling behandling med Dermapen4 i form av kur 3-6 ggr och med 6-8 veckors mellanrum.

Välkommen för en kostnadsfri konsultation!