Vanliga Frågor och Svar

Vad är skillnaden mellan Idrottsmassage och Klassisk massage?
Massage är förebyggande och behandlande för både trötta "kontorsryggar" samt ett bra komplement till dig som tränar mycket. Skillnaden på Idrottsmassage och klassisk massage är att under Idrottsmassagen går man hårdare fram och eftersträvar inte samma djupa”avslappning” i behandlingen, oxytosin som frisätts under en behandlingen är inte målet under idrottsmassage, utan en mer explosiv och snabbare behandling för att bibehålla musklernas styrka och kraft. Båda behandlingarna förkortar generellt läkningsprocesser och ökar cirkulationen i trött muskulatur, stärker immunförsvaret och ger kroppen en viktig avkoppling som i sin tur reducerar spänningar och stress.

Varför Medicinsk fotvårdsterapi och
vad är skillnaden mellan pedikyr och Medicinsk fotvård?

Den största skillnaden är att en Medicinsk fotvårdsterapeut, förutom att ge fötterna en estetisk "pånyttfödelse" liksom pedikyr gör, fokuserar på att avhjälpa och förebygga symptom som på olika sätt kan ge ömma fötter. T.ex behandlas liktornar, nageltrång, vårtor, nagelsvamp, sprickor och övriga tillstånd som t.ex Heriditär Palmoplantar keratodermas (PPK). Inom pedikyr behandlas inte dessa symptom. För en Medicinsk fotvårdsterapeut är helheten i fokus, att skapa en förståelse för varför åkommor uppstår och att sedan behandla, förebygga och ge tips till kunden för egenvård, för ett långsiktigt välmående.

Vad är Kinesiologi?
Kinesiologi är en metod att kommunicera med kroppens nervsystem genom att testa spänningar i muskulaturen. Man använder sig av manuell muskeltestning, för att finna obalanser,
spänningar och blockeringar i kroppen. Kinesiologi är också modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära som på ett unikt sätt kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem.
Behandlingen arbetar för att skapa cirkulation i kroppen, via lymfa-meridian och de vaskulära systemet. När strukturella spänningar släpper i muskulatur och leder så ger det förutsättning till självläkning, mindre smärta och återhämtning.
Hur man mår som människa har stor inverkan på kroppens alla samordnande system. Ökad belastning med icke tillräckliga resurser fysiskt
eller psykiskt skapar stress och sådan har stor inverkan på både psykiskt och fysiskt välmående.

Ställ En Fråga